top of page
Blogg

Håll aktivitetsnivån och motionen uppe under ledigheten
Sommarledigheten är en underbar tid för avkoppling, återhämtning och att njuta av livet. Många av oss ser fram emot att koppla av, äta god mat och umgås med nära och kära. Men samtidigt kan det vara lätt att glömma bort att hålla upp aktivitetsnivån och motionen under ledigheten. I det här blogginlägget kommer vi att utforska några användbara tips och strategier för att fortsätta vara fysiskt aktiva och upprätthålla motionen även under semestern.En av de vanligaste anledningarna till att motionen blir lidande under ledigheten är bristen på planering. Ta dig tid att skapa en realistisk motionsrutin och schemalägg den i din kalender. På så sätt blir motionen en prioriterad aktivitet och du kommer att vara mer benägen att hålla fast vid den.


Kom ihåg att motionen ska vara rolig och givande

Sommarledigheten erbjuder otaliga möjligheter till utomhusaktiviteter. Ta vara på det fina vädret genom att prova på olika aktiviteter som promenader, löpning, cykling eller kanske en runda beachvolley. Genom att vara aktiv utomhus kan du både njuta av semestern och få motionen gjord samtidigt.


Engagera familj och vänner:

Motion kan vara ännu roligare och mer motiverande om du involverar dina familjemedlemmar eller vänner. Planera gemensamma aktiviteter som promenader, cykelturer eller spel. Det blir ett utmärkt sätt att umgås samtidigt som ni håller er fysiskt aktiva. Om du är hemma under ledigheten kan du till och med gå till Flexibel studion och egenträna medan familjen sover på morgonen.Prova nya aktiviteter:

Semestern är en perfekt tid att prova på nya motionsformer och aktiviteter som du kanske inte har testat tidigare. Kanske finns det ett yogapass vid stranden eller en danslektion i närheten av där du befinner dig. Att testa nya saker kan vara både utmanande och spännande samtidigt som det håller igång din motion.


Skapa realistiska mål:

Många av oss brukar sätta upp mål för vår träning, men under ledigheten kan det vara klokt att anpassa dem efter den avkopplande atmosfären. Sätt realistiska och uppnåbara mål för din träning under semestern. Det kan vara att ta ett avbrott i ditt ordinarie träningsprogram och istället köra Kettlebellutmaningen. Du behöver inte heller träna två gånger i veckan om du inte vill eller kan, men att hålla uppe med åtminstone ett pass per vecka gör underverk för hälsan och kommer att bidra till att det blir lättare att komma in i de riktiga träningsrutinerna till hösten igen.


Utmana dig själv:

Om du känner att du behöver en extra push för att hålla upp din aktivitetsnivå, varför inte utmana dig själv? Sätt upp små tävlingar med dig själv eller utmana en vän att nå vissa aktivitetsmål under ledigheten. Det kan ge dig den extra motivationen du behöver för att fortsätta vara aktiv.Prioritera återhämtning:

Träning och aktivitet är viktigt, men glöm inte bort att prioritera återhämtning och vila under semestern. Att tillåta din kropp och ditt sinne att återhämta sig är avgörande för att bibehålla en hållbar träningsrutin. Se till att du får tillräckligt med sömn och tid för avkoppling mellan dina träningspass.


Att hålla upp aktivitetsnivån och träningen under ledigheten behöver inte vara svårt. Genom att planera din tid, engagera familj och vänner, prova nya aktiviteter och sätta realistiska mål kan du fortsätta vara fysiskt aktiv samtidigt som du njuter av din semester. Ha en fantastisk och aktiv ledighet!
Lycka till och kom ihåg - Ät, vila och väx!


113 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page