top of page
Blogg

Bli en bättre golfspelare genom styrke- och rörlighetsträning

Uppdaterat: 25 sep. 2023Golf kan vid första anblick verka som en sport där styrka och rörlighet kanske inte står högst på prioritetslistan. Men sanningen är att rätt träning utanför banan kan göra dig till en betydligt bättre golfspelare på den. Låt oss dyka ned i varför och hur.


Investera tid i dig själv utanför banan, och du kommer snart att se resultaten på den.

Vanliga problem för golfare

Begränsad rörlighet: Många golfare, särskilt nybörjare, kämpar med en begränsad rörlighet i höfterna, axlarna och ryggen. Detta kan hindra den optimala svingtekniken.


Uthållighetsbrist: Golf kan vara en utmattande sport, särskilt i slutet av en 18-hålsrunda. Uthållighet i musklerna kan vara avgörande för att behålla konsistensen i ditt spel.


Obalanserad styrka: Ensidig belastning kan leda till obalans i kroppen, vilket i sin tur kan påverka svingen.

Styrketräning för golfare


Vikten av en stark bål

Att ha en stark bål är avgörande i golf. Din bål är den vitala länken mellan under- och överkroppen och fungerar som en kraftöverföringspunkt från marken till golfklubban. Bålmusklerna, som omger musklerna i magen, höfterna och ryggen, hjälper till att stabilisera ryggraden och bäckenet. Deras uppgift är inte att skapa rörelse utan att minska den. Detta kan minska risken för skador genom att lätta på trycket på nedre delen av ryggraden och bäckenet under golfsvingen. En stark och stabil bål kan också förbättra din bollträff och precision samt öka klubbanhastigheten. Ju mer hastighet du genererar, desto längre slår du bollen.


Styrketräning kan hjälpa dig att slå bollen längre, men viktigare än det, det kan också förbättra din uthållighet och minska risken för skador.


Tips: Fokusera på hela kroppen, särskilt bålmuskulaturen, benen och skuldrorna. Basövningar som knäböj, marklyft, plankan och rotationsövningar kan vara mycket effektiva.

Rörlighetsträning

Rörlighetsträning hjälper till att förbättra din svingteknik genom att öka rörligheten i leder och muskler.


Tips: Yoga och pilates är utmärkta metoder för att förbättra rörligheten. Specifika golfstretchövningar kan också hjälpa till att lösa upp stela områden.


Fler aspekter att beakta

Vila: Återhämtning är nyckeln till framgång. Överträning kan leda till skador och nedsatt prestation.


Kost: En balanserad kost hjälper till att bränsle ditt spel och stöder återhämtning efter träning.


Mental träning: Golf är lika mycket ett mentalt spel som ett fysiskt. Meditation och andningstekniker kan hjälpa dig att hålla huvudet kallt under press.


Slutsats

Att förbättra din golfprestation handlar inte bara om att öva på svingen. Genom att införliva styrke- och rörlighetsträning i din rutin kan du bygga en starkare, mer smidig kropp som är redo för utmaningarna på golfbanan. Investera tid i dig själv utanför banan, och du kommer snart att se resultaten på den.


45 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page