Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning hälsa, prestation och behandling

Bli personlig tränare specialiserad mot hälsa, prestation och manuell behandling i en frisklicensierad och i en av landets mest omfattande PT-utbildning. Som deltagare hos oss får du alltid tillgång till aktuella verktyg för att arbeta med träning och hälsa, oavsett om du vill arbeta i träningsbranschen eller som egenföretagare. Våra väletablerade lärare och nära samarbete med branschen gör att vi kan hålla högsta kvalitét i undervisningen.

Jakobsbergs folkhögskola

Folkhögskolevägen 1

177 40 Järfälla

PT, Personlig tränare, Järfälla, Folkhögskola, Stockholm, Stockholmslän

Med över 30 års erfarenhet av utbildningar inom hälsa vet vi vad som krävs för att du ska nå framgång som PT, egenföretagare inom träning och hälsa eller inom manuell behandling. Utbildningen utmärks genom hög kvalitet, personlighet och entusiasmerande lärare med djup ämneskunskap och yrkeskännedom. För att utbildningen ska förbereda dig väl möter du regelbundet branschföreträdare och andra personer med spetskompetens inom sina områden. Få andra utbildningar ger samma djup och goda förutsättningar för att göra karriär inom träning och hälsa!

Syftet med kursen är att ge fördjupade kunskaper inom Personlig Träning med inriktning mot hälsa, prestation och manuell behandling för att yrkesmässigt kunna arbeta som PT och/eller behandlande massör. Kursen vänder sig till dig som har förkunskaper motsvarande vår utbildning till Hälsoutvecklare eller liknande. Läs mer om vår utbildning till Hälsoutvecklare.

Utbildningen förbereder dig att arbeta med personlig träning ur ett hälsofrämjande, prestationsutvecklande och skadeförebyggande perspektiv. En viktig aspekt i utbildningen är hur du i din roll som PT kan stödja och motivera dina klienter att utveckla en fysisk kropp med ett maximum av möjligheter och ett minimum av begränsningar. Vidare ska du erhålla färdigheter inom manuell behandling och som behandlande massör kunna arbeta i främjande och förebyggande syfte samt kunna utreda och behandla enklare dysfunktioner och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen.

Att arbeta som PT.
Ledarskap och coachning.
Funktionell träning och den funktionella kroppen.
Effektiv träning av de fysiska grundegenskaperna, kondition, styrka, koordination, rörlighet och snabbhet.
Tillämpning av träningsredskap och metoder, praktisk träning och utveckling av träningserfarenhet.
Träningsplanering, utvärdering, tester och testmetodik.
Fördjupad undervisning inom anatomi och fysiologi.
FYSS och FaR.
Manuella behandlingstekniker, massageteori och praktik med inriktning mot behandling, inkl. patientfall.
Undersökningsteknik, screening och rörelseanalyser.
Skadelära och grundläggande idrottsmedicin.
Triggerpunkter.
Stretching och stretchtekniker.
Klientpraktik inom PT och/eller behandlande massage.

Kursen vänder sig till dig som har:
genomgått en ettårig, eftergymnasial hälsoutbildning på folkhögskola eller motsvarande utbildning.