FS med skugga.png
20201204_164004_2%20(1)_edited.jpg
FS med skugga.png
Resurs 86.png

Träning som kan förändra ditt liv

Flexibel Styrka är styrke- och konditionsträning som utförs i en lugn träningsmiljö. Här finns varken trängsel, "spännisar" eller väntan på utrustning.

Allt börjar med att vi tar reda på var du befinner dig, samt lär dig övningarna. Därefter påbörjas din resa mot ett starkare och hälsosammare jag.

Oavsett din träningsvana eller bakgrund kommer du smidigt igång med vårat startpaket, eller om du först vill testa ett kostnadsfritt "prova-på-pass".

Du kanske tänker att du inte kan träna för att du har ont i knäna eller i ryggen, har dålig balans, är för stor, för gammal, eller för otränad osv. Det är inte sant, alla, precis ALLA kan börja träna och vi hjälper dig igång. Styrketräning är ofta exakt vad som behövs för att bli av med värk.

En sak till, en mycket viktig del för oss är att alla ska bli sedda och få det stöd de behöver. Vi finns här för dig!

Flexibel Styrka är träning som tar dig till en högre nivå. Vår träning skapar förutsättningar till maximala resultat och gör dig inte bara starkare, utan ger dig även ökad rörlighet, bättre balans, ökad stabilitet och sist men inte minst, mycket bättre kondition.

Styrketräning är viktigt för alla och ju äldre du blir desto viktigare är det. Att få leva länge och åldras är fantastiskt, men då åldrande tyvärr även medför bland annat muskelnedbrytning och sämre kraftutveckling blir det extremt viktigt att träna för att motverka tidens tand.

Att styrketräning är extremt hälsosamt och kan förebygga, samt bota flera sjukdomar och tillstånd är väldokumenterat. En annan viktig anledning till varför styrketräning är så viktig är för att en större muskelmassa ökar chansen till överlevnad i händelse av en allvarlig sjukdom. 

IMG_20210513_110525_796.jpg
IMG_20210418_113636_382_2.jpg

Skillnaden på träning och motion

Att vara helt slut och svettig efter ett pass på gymmet behöver inte betyda att man har tränat, utan bara att man har blivit varm. Likaså gäller om man springer eller kört slut på sig själv under ett gruppass, för det kanske inte alls är träning man håller på med, utan kanske är det motion.

 

Träning innehåller alltid ”progression”, dvs en gradvis ökning av belastningen, vilket att motionera inte gör. Utan progression sker ingen anpassning i kroppen och individen kommer inte att bli vare sig starkare eller få bättre kondition, oavsett hur slut man känner sig efter passet. Träning handlar om att i rätt takt öka dosen av belastning och inte om hur ansträngande passet upplevdes.

 

Om du alltid lyfter 40 kilo kommer 40 kilo alltid att kännas tungt och ansträngande. Men om du istället tränar och gradvis ökar belastningen till 80 kilo kommer 40 kilo istället kännas lätt.

Träning ger alltså resultat i form av att kroppen anpassar sig, vilket att motionera inte gör.

Fortsatt träning efter ett startpaket

Efter att du genomfört "Flexibel Styrka start" kan du välja att:​

- fortsätta på samma sätt och träna med coach i liten grupp

- boka din egen station när det passar dig och träna på egen hand i våra lugna, privata och trevliga lokaler

Varmt välkommen till flexibel styrka och din resa till ökad hälsa samt välbefinnande!

FK logga.png

Optimera med rätt kost! 

Genom maten vi stoppar i oss ger vi energi till vår kropp att fungera, kunna utvecklas och kunna bli starkare. Därför är det viktigt att vi äter rätt saker. Vill du gå ner i vikt är maten helt central och nödvändig att optimera, även för att få ut det mesta av din träning är kosten en mycket viktig del.

 

Vår coaching hjälper dig på din resa och ger dig kunskap och verktygen som behövs för en verklig samt bestående förändring!